![](https://zsp2-krotoszyn.pl/wp-content/uploads/2024/12/piernik20248-1024x683.jpg)
![](https://zsp2-krotoszyn.pl/wp-content/uploads/2024/12/piernik20247-1024x683.jpg)
![](https://zsp2-krotoszyn.pl/wp-content/uploads/2024/12/piernik20246-1024x683.jpg)
![](https://zsp2-krotoszyn.pl/wp-content/uploads/2024/12/piernik20245-1024x683.jpg)
![](https://zsp2-krotoszyn.pl/wp-content/uploads/2024/12/piernik20244-1024x683.jpg)
![](https://zsp2-krotoszyn.pl/wp-content/uploads/2024/12/piernik20243-1024x683.jpg)
![](https://zsp2-krotoszyn.pl/wp-content/uploads/2024/12/piernik20242-1024x683.jpg)
![](https://zsp2-krotoszyn.pl/wp-content/uploads/2024/12/piernik20241-1024x683.jpg)
4 grudnia, w ramach współpracy Szkół Ponadpodstawowych Powiatu Krotoszyńskiego, uczniowie klasy piątej technikum żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję uczestniczyć w wydarzeniu „Święto Piernika”, zorganizowanym przez uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Specjalnych w Krotoszynie.
Podczas tego spotkania, wspólnie z uczniami kształcącymi się w zawodzie cukiernika, piekliśmy i dekorowaliśmy pierniki. Ciepła i przyjazna atmosfera tego dnia pozwoliła nam poczuć nadchodzący klimat Świąt Bożego Narodzenia.
Inicjatorki wspólnego pieczenia – nauczycielki zawodu, panie Ewelina Rogacka i Patrycja Rochowiak – były bardzo zadowolone z owocnej współpracy. Uczniowie szkoły branżowej mieli okazję nauczyć się wielu nowych rzeczy od piątoklasistów, natomiast nasi uczniowie mogli doświadczyć pracy w innym zespole, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem zdobytym podczas ponad czterech lat zajęć praktycznych w „Dwójce”.
Serdecznie dziękujemy za zaproszenie i już teraz zapraszamy do „Dwójki” w przyszłym roku!
Tekst i fot. GP