WSPÓLNE PIECZENIE ŚWIĄTECZNYCH PIERNIKÓW

4 grudnia, w ramach współpracy Szkół Ponadpodstawowych Powiatu Krotoszyńskiego, uczniowie klasy piątej technikum żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję uczestniczyć w wydarzeniu „Święto Piernika”, zorganizowanym przez uczniów i nauczycieli Zespołu Szkół Specjalnych w Krotoszynie.

Podczas tego spotkania, wspólnie z uczniami kształcącymi się w zawodzie cukiernika, piekliśmy i dekorowaliśmy pierniki. Ciepła i przyjazna atmosfera tego dnia pozwoliła nam poczuć nadchodzący klimat Świąt Bożego Narodzenia.

Inicjatorki wspólnego pieczenia – nauczycielki zawodu, panie Ewelina Rogacka i Patrycja Rochowiak – były bardzo zadowolone z owocnej współpracy. Uczniowie szkoły branżowej mieli okazję nauczyć się wielu nowych rzeczy od piątoklasistów, natomiast nasi uczniowie mogli doświadczyć pracy w innym zespole, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem zdobytym podczas ponad czterech lat zajęć praktycznych w „Dwójce”.

Serdecznie dziękujemy za zaproszenie i już teraz zapraszamy do „Dwójki” w przyszłym roku!

Tekst i fot. GP